VALKOVUOKKOMATKA JA RETKI VALAMOON 18-19.5.2019

Matka valkovuokkojen aikaan Joensuusta PÄLKJÄRVELLE la-su 18-19.5.2019

Aikataulu/ ohjelma:
Lauantaina 18.5. Lähtö bussilla klo 07:00 JOENSUU Kirkkokadun matkailupysäkki (Taidemuseon edessä)
klo 07:05 Joensuu Linja-autoasema, klo 08:30 Niirala raja-asema
Rajanylityksen jälkeen kotikylissä käyntejä.
Illansuussa saapuminen Sortavalaan ja majoittuminen hotelli Sortavalaan tai Ujut minihotelliin ja kaikkien illallinen klo 18:30 Sortavala hotellin Bulevardi ravintolassa. Yhteinen illanvietto.

Sunnuntaina 19.5. Aamiainen hotellissa klo 07:30. Minihotelli Ujutissa asuvien aamiainen myös hotelli Sortavalassa
klo 09:00 lähtö Valamon retkelle. Tutustuminen pääluostarin alueeseen, Vapahtajan Kirkastumisen kirkkoon ja veljeshautausmaahan
klo 13:00 paluu kantosiipialuksella Sortavalaan, jonne saavutaan noin klo 14:00.
Paluumatkalla poiketaan mahd. Ruskealan pappilassa omakustanteisella lounaalla, Pälkjärven sankarihaudoilla ja kirkon raunioilla. Sitten ajellaan rajalle Värtsilään ja illaksi Joensuuhun.

Hinta: 156 euroa/henkilö omalla viisumilla
hintaan sisältyy bussikuljetus, majoitus, ruokailut ohjelman mukaan ja Valamon retki.
Lisähinta ryhmäviisumista 76 euroa

Viisumi: ryhmäviisumia varten on toimitettava matkatoimiston lähettämä viisumianomus täytettynä ja allekirjoitettuna, kopio passin kuva-aukeamasta, (mustavalkoinen kopio, keskellä paperia), yksi, vaaleataustainen, värillinen passikuva ja todistus matkavakuutuksesta 22.4. mennessä matkatoimistoon.

Huom! Rajavyöhykelupa tarvitaan Pälkjärvellä Alahovin tienoolle, Kurikkaan ja Pälksaaren. Jos sinulla ei ole viisumia ja aiot käydä em. alueella, tulee sinun hakea oma kertaviisumi ja rajavyöhykelupa. Viisumihakemus liitteineen on lähetettävä matkatoimistoon heti maaliskuun alussa, koska rajavyöhykeluvan saaminen vie noin 2 kk. Lisätietoja saat matkatoimistosta.

Peruutusehdot: Peruutuksen sattuessa ota välittömästi yhteys matkatoimistoon. Jos peruutus tapahtuu 10.4. mennessä, kulut 50 euroa/paikka. Myöhemmin, mutta viimeistään 28.4. tehdystä peruutuksesta kulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tätä myöhemmin kulut 100 %. Jos saat tilallesi toisen lähtijän, veloitetaan vain mahdolliset viisumikulut.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Huom.! Reseptilääkkeitä käyttävät- ottakaa ehdottomasti mukaan lääkärin antamat reseptit tai lista sähköisistä resepteistä!

Jos tarvitsette pikkuautokuljetuksia kotikylille lauantaina, ilmoittakaa siitä 30.4. mennessä Maijalle puh. 0400 588490

Muistakaa ottaa passi mukaan matkalle!

Tullimääräykset käydään autossa yhdessä läpi.

HYVÄÄ MATKAA!

MATKAKARJALA OY
Kauppakatu 35, 80100 Joensuu, puh. 013-120133, 120131

 

KESÄRETKI JOENSUUHUN 6-7.2019

Lauantaina 6.7. klo 7.30 Lähtö Kiasman pysäkiltä.

Saavumme Punkaharjulle n. klo 12. Tutustumme oppaan johdolla Hotelli Punkaharjuun. Tutustumiskierroksen jälkeen nautimme herkullisen ja monipuolisen lounaan hotellin ravintolassa.

http://hotellipunkaharju.fi/

Noin klo 14.30 alkaen tutustumme Lustossa oppaan johdolla Suomen Metsämuseoon.

http://www.lusto.fi/

Illalla saavumme Joensuuhun ja majoitumme Hotelli Kimmeliin.

Sunnuntaina 7.7. Pitäjäseuran 70-vuotis juhlat
Klo 9.00 Kunniakäynti raja- ja laatokankarjalaisten muistomerkillä sekä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä.
Klo 12.00 Vuosikokous
Klo 13.00 Juhlalounas ja ohjelmallinen päiväjuhla Kimmelin Riverside ravintolassa. (Lounas ei sisälly matkan hintaan – pitäjäseura ilmoittaa sen hinnan myöhemmin ja ottaa vastaan ilmottautumiset).

Juhlien jälkeen lähdemme kotimatkalle ja saavumme Helsinkiin myöhään illalla.

Matkan hinta n. 155-180 € / kahden hengen huoneessa ja 195-235 € / yhden hengen huoneessa. Kokonaishinta riippuu lähtijöiden määrästä. Matka toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 20. Ennakkovaraukset on tehty 30 hengelle.
Hintaan sisältyy bussikuljetus, lounas Punkaharjulla, pääsymaksu Metsämuseoon, Majoitus ja sunnuntain aamiainen Hotelli Kimmelissä. Hotelli Punkaharjun ja Metsämuseon opastukset kustantaa pitäjäseura kahvikassamme tuotosta.

HUOM! Jos et tarvitse hotellimajoitusta, vaan haluat yöpyä sukulaisten tai tuttavien luona, silloin matkan hinnaksi tulee 90-110 euroa. Mainitse tästä Pirkolle kun ilmottaudut matkalle. (Tämä vaihtoehto lisätty 26.3)

Ilmoittautumiset viimeistään 15.5.2018 mennessä Pirkko Niemelle joko sähköpostilla Pirkko.Niemi0@saunalahti.fi tai puhelimitse 050 3700812. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos sinulla on toiveita huonekaverin suhteen, kerro siitä ilmoittautuessasi. Lähetämme huonelistat hotellille etukäteen majoittumisen jouduttamiseksi.

Matka maksetaan etukäteen kesäkuun alussa. Ilmoitamme lähtijöille matkan lopullisen hinnan, tilinumeron ja maksun eräpäivän myöhemmin. Mahdollisten peruutusten varalta tiedoksi, että 15.5 jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme täyden hinnan, ellei peruuttaja saa ketään tilalleen.

Lähdetään joukolla juhlimaan vireää seitsemänkymppistä pitäjäseuraamme.

Matkan järjestää pääkaupunkiseudun pälkjrveläisten toimikunta

http://www.palkjarvi.fi/pitajaseura.php?juttu=21

70-VUOTISJUHLA JA VUOSIKOKOUS 7.7.2019 JOENSUUSSA

Pitäjäseuran 70-vuotisjuhla ja vuosikokous pidetään sunnuntaina 7.7.2019 Joensuussa Hotelli Kimmelissä Itäranta 1.

Juhlapuhujana Pirkko Sallinen-Gimpl. Hän on kirjailija ja intohimoinen Karjala-tutkija.

Lisätietoja tarkemmin myöhemmin monipuolisesta ohjelmasta ja ruokailusta, kun saamme kaiken valmiiksi. Merkitse päivämäärä kalenteriisi ja tule juhlimaan kanssamme!

 

KIIHTELYSVAARAN KIRKKOKERÄYKSEEN OSALLISTUMINEN

Hyvät jäsenet! Kiihtelysvaaralaiset saavat uuden kirkon poltetun tilalle. Tämä on koskettanut ihmisiä lähellä ja kaukana. Jos haluatte osallistua kirkon uudelleen rakentamiseksi olevaan keräykseen, voitte lahjoittaa haluamanne summan oman tunnon mukaan. Kiitos lahjoituksesta!

Kiihtelysvaara-Seuran keräystili: FI86 5047 0720 0560 88

 

TÄYDELLINEN HENKILÖ- JA PAIKANNIMIHAKEMISTO VALMISTUNUT

Pälkjärveläinen-lehdestä on nyt saatavilla täydellinen henkilö- ja paikannimihakemisto. Siihen  on koottu henkilö- ja paikannimet kaikista vuoden 2018 loppuun mennessä julkaistuista 21 numerosta. Hakemistossa on yhteensä 126 sivua, joten siihen mahtuu melkoinen määrä nimiä. Se on kätevä tapa etsiä tietoja pälkjärveläisistä juurista ja samalla selvittää se, mistä numeroista kaivatut tiedot löytyvät.

Hakemiston on laatinut Hannu Väisänen. Lehden toimituskunta kiittää lämpimästi Hannua suuren työmäärän vaatineesta urakasta, jonka Hannu teki talkootyönä vaivojaan säästämättä. 

Hakemisto löytyy Pälkjärveläinen-lehden välilehdeltä tämän sivun oikeasta reunasta. Se on pdf-muodossa ja siten ladattavissa omalle koneelle.   

Psta Kirsti Sälli 18.1.2019

 

TIETOSUOJA

 • Karjalan Liiton jäsenrekisteri muodostuu liiton jäsenistä, jäsenyhteisöstä sekä jäsenseurojen henkilöjäsenistä, jota liitto ylläpitää ja käyttää. Jäsenseurat ovat ulkoistaneet Karjallan Liitolle tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimet. Jos joku  seuramme henkilöjäsenistä kysyy tietosuoja-asetuksen selosteeseen merkittyjä omia tietojaan, on ne saatavana seuramme sihteeriltä Maija Närheltä puh. 0400 588 490.

 • https://www.karjalanliitto.fi/media/karjalan_liiton_rekisteriseloste_230518.pdf

JUHLAMATKA HAAPSALU - VORMSI 2.- 5.9.2019

 •  Matkan toteuttaja Liikenne Kinnunen Oy, hinta 292 euroa 2/hh ja 352 euroa 1/hh henkilö puolihoidolla. Ensimmäiset 40 henkeä mahtuu mukaan. Ilmottautumiset Maija Närhelle puh. 0400 588 490. Hyvää matkaa!
 • Lähtö Joensuu/Prisma 2.9. klo 2:20, Kirkkokatu 2:30, Mikkeli 5:45 ja Helsinki/Länsisatama 9:30. Paluu 5.9. Tallinnasta klo 13:30 lähtevällä laivalla.
 • Alustavaa ohjelmaa. 3.9. tutustuminen Leskisten opastuksella Haapsalun keskustan nähtävyyksiin kuten Prumenad, Piispanlinna, Päevavilla, Myyrivahe, Teele Kohvik jne., ke 4.9. klo 7:45 lautalla Vormsiin, jossa kiertoajelu Timo Leskisen opastuksella kohteina mm. käsityötupa, Sviby-museo, Saksby, Rumbun lintutorni, kirkko ja hautausmaa. Ruokailu Leskisillä klo 11:00 kiertoajelun välissä.

MITÄ TEHDÄ VANHOILLA VALOKUVILLA?

Onko hallussasi vanhoja valokuvia, jotka ovat käyneet itsellesi tarpeettomiksi? Et ehkä edes tiedä, keitä kuvissa on. Kuvissa voi olla repeämiä ja tahroja. Mitä tehdä?

Pitäjäseura ottaa mielellään vastaan vanhoja Pälkjärveen tai pälkjärveläisiin liittyviä valokuvia. Vaikka et itse tunnistaisikaan henkilöitä ja tapahtumia, kuvistasi voi olla paljon iloa ja hyötyä monelle muulle, sillä joku muu voi tunnistaa kuvistasi omia esivanhempiaan ja muita heimolaisiamme. Pitäjäseura hankkii vanhoihin valokuviin tunnistustietoja mm. pitämällä niitä esillä tapahtumissaan ja nettisivuillaan. Lisäksi valokuvia voidaan käyttää pitäjäseuran julkaisuissa (aina lähde mainiten).

Pitäjäseura voi luovuttaa vanhoja valokuvia aikanaan eteenpäin Pohjois-Karjalan museolle, mutta silloinkin turvataan sekä valokuvien luovuttajan että pitäjäseuran käyttöoikeudet valokuviin.

Pitäjäseuralle ja Pohjois-Karjalan museolle kertyy näin ajan myötä arvokas kokoelma Pälkjärvi-aiheisia valokuvia.

Ota yhteyttä pitäjäseuran sihteeriin Maija Närhiin! (Teljotie 8, 80160 Joensuu; puhelin 0400 588 490; email: maija.narhi [ät] palkjarvi.fi)

 

PÄLKJÄRVEN KARTTAHANKE

Kaikki merkitsemään kotipaikan koordinaatteja

Pitäjäseurassa on parhaillaan menossa karttahanke. Hankkeen tavoitteena on merkitä jokaisen asumuksen sijainti kartaan niin tarkasti, että myös seuraavat sukupolvet löytävät suvun entiset asuinpaikat. Jokaisen pitäjäläisen apu on tarpeen, jotta hanke onnistuu mahdollisimman hyvin.

Useat pitäjäläiset ovat ottaneet jo aiemminkin ylös oman kotipaikkansa koordinaatit. Nyt toivotaan muidenkin pitäjäläisten kotikylillä käydessään merkitsevän ylös oman kotipaikkansa, naapureiden ja muiden tärkeiden paikkojen koordinaatteja. Tärkeitä paikkoja voivat olla koulut, isot kivet ja muut maamerkit. Myös tieto signaalin tarkkuudesta on hyvä merkitä, jos se on tiedossa.

Toimittakaa ystävällisesti kaikki koordinaatit ja myös niiden mahdollinen tarkkuus Piia Riikoselle osoitteeseen riikonen.piia@gmail.com tai Paavo Valoselle osoitteeseen pvalonen@hotmail.com Pitäjässä on useita samannimisiä sukuja ja henkilöitä, joten kertokaa samalla myös se, kenen talosta on kyse ja missä kylässä talo on.

Latausohje

Älykännykät ja muut tekniset laitteet ovat koordinaattien keräämisessä käyttökelpoisia ja helppokäyttöisiä. Alla on ohje, kuinka voit ladata puhelimeesi esimerkiksi sen GPS-sovelluksen, joka on koettu toimivaksi ja helppokäyttöiseksi aiemmilla matkoilla. Toistaiseksi ohje on vain androidpuhelimille (sama sovellus löytyy iPhonen Apple Storesta).

 

 

 

Katso kartan nykytilanne

Löydät Pälkjärven kartan vuodelta 1936 kohdasta Pälkjärvi/Kartta 1936. Tutki sitä ja lähetä korjaus- ja täydennysehdotuksiasi.

 

PÄLKJÄRVELÄINEN 21/2018 ON ILMESTYNYT

 

Lisätietoja sisällöstä ja lehden tilaamisesta saat tuosta oikealta klikkaamalla otsikkoa "Pälkjärveläisen numero 21/2018 on ilmestynyt".

 

PÄLKJÄRVI-RYHMÄ FACEBOOKISSA

Facebookiin on perustettu Pälkjärvi-ryhmä 18.5.2014 bussissa valkovuokkomatkalta Helsinkiin palatessa.

Ryhmä löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/groups/836289516382937/

Ryhmä on tarkoitettu kaikille niille, joiden sukujuuret - vanhemmat, isovanhemmat ja muut juuret - ovat Pälkjärvellä tai jotka muuten vaan ovat paikasta kiinnostuneet.

Tervetuloa ryhmään!

 

GALLERIA

Galleriassa on nyt 1070 kuvaa (tilanne 5.9..2015) jaoteltuna aiheiden mukaan 29 albumiin. Uusinpana albumi "Seuran kesäjuhlat 12.7.2015. Kokonaan tai lähes kokonaan tunnistamattomille kuville on luotu oma albumi. Mahdolliset tunnistetiedot voi lähettää joko palautelomakkeella tai kirjoittaa rekisteröitymisen jälkeen kunkin kuvan kommenttikenttään.

Viimeksi lisätyt kuvat näkyvät kussakin albumissa aina ensimmäisenä. Galleriassa on monipuoliset hakutoiminnot, joiden avulla kuvia voi etsiä esim. tietyn nimisistä henkilöistä tai kylistä.

Kuvia voi katsella vapaasti ilman rekisteröitymistä. Kuvien kommentoimista ja tunnistetietojen lisäämistä varten tarvitaan rekisteröityminen. Toivomme kommenttien kautta saavamme mahdollisimman monelle "nimettömälle" henkilölle nimen ja mahdollisesti muutakin tietoa kuviin ja niiden esittämiin tapahtumiin ja paikkoihin liittyen.

SA-kuvat-albumiin on koottu sota-ajan kuvia Pälkjärven taloista ja maisemista. Kuvat on nimetty SA-kuva-arkiston numeroinnin mukaan ja kuvatekstit siirretty lähes sellaisinaan SA-kuva-arkiston sivuilta. Näihin kuviin kaivataan lisää tietoja, esim. kenen taloja kuvissa näkyy.

Galleriaan lisätään jatkossakin seuran nykyisestä toiminnasta kertovien kuvien lisäksi myös vanhoja kuvia.

 

TARINAILLAT JOENSUUSSA

Tarinaillat pidetään os. Yläsatamankatu 7B toinen kerros, Joensuu

 

Kevätkauden tarinaillat:

 

10.4.2019 keskiviikko klo 18.15: Allergiahoitaja Ulla Naumanen - Illan aiheena, "Kodin turvallisista ja hajusteettomista puhdistusaineista sekä siitepölystä."

8.5.2019 keskiviikko klo 18.15: Virittäydytään kesään musiikin ja runojen siivittämänä.

 

Valkovuokkomatka 18.-19.5.2019 ja retki Valamoon

 • Katso tarkemmat tiedot Ajankohtaista-osiosta.

Seuran vuosikokous ja 70-vuotisjuhla Joensuussa sunnuntaina 7.7.2019

 • Katso tarkemmet tiedot Ajankohtaista-osiosta.

Juhlamatka Haapsalu - Vormsi 2.-5.9.2019

 • Katso tarkemmat tiedot Ajankohtaista-osiosta.

Tervetuloa läheltä ja kaukaa Pälkjärvestä kiinnostuneet!

 

 

 

PÄIVITYKSIÄ KOTISIVUILLE • Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapahtumakalenteria päivitetty 26.3.2019
 • Ajankohtaista: Valkovuokkomatka ja Retki Valamoon 18-19.5.2019 (lisätty 24.2.2019)
 • Jäsenkirjeet: Jäsenkirje 1/2019 (lisätty 24.2.2019)
 • Ajankohtaista: Kesäretki Joensuuhun 6-7.7.2019 (lisätty 13.2.2019) Matkaesitettä päivitetty 26.3.2019.
 • Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapahtumakalenteria päivitetty 13.2.2019
 • Pääkaupunkiseudun pälkjärveläisten tapahtumakalenteria päivitetty ja linkkeihin lisätty nimisampo 7.2.2019
 • Ajankohtaista: Kiihtelysvaaran kirkkokeräykseen osallistuminen, Valkovuokkomatka 18.-19.5. 2019 ja Juhlamatka Haapsalu-Vormsi 2.-5.9.2019. Päivitetty 23.1.2019.
 • Linkkilistaan lisätty yksi uusi linkki 14.12.2018 - Linkin takaa löytyy 17 tarinaa pälkjärveläisistä naisista.
 • Tarinat - Jaakko Jormanainen: Itsenäisyyspäivän kynttilänsytytysmatka Pälkjärvelle (lisätty 14.12.2018)
 • Tarinat - Lissu Kaivolehto: Ruskiilaisten juhlissa 27.10.2018 (lisätty 14.12.2018)
 • Ajankohtaista: Tietosuoja (lisätty 26.10.2018)
 • Ajankohtaista: Juhlamatka Haapsalu - Vormsi  (lisätty 26.10.2018)
 • Tarinat - Leena Parvela: Syysretki Outokumpuun 12.9.2018 (lisätty 20.9.2018)
 • Tarinat - Jaakko Jormanainen: Teatteriretki Lapinlahdelle (lisätty 9.8.2018)
 • Tarinat - Unto Kortelainen: "Jaakko Puntuksen" kivi kiinnostaa Pohjois-Laatokan museota (lisätty 7.6.2018)
 • Tarinat - Jaakko Jormanainen: Kilpirannan kuvat Pohjois-Karjalan Museoon 31.5.2018 (lisätty 7.6.2018)
 • Tarinat - Jaakko Jormanainen: Valkovuokkomatka 2018 (lisätty 30.5.2018)
 • Tarinat - Unto Kortelainen: Väinö Niskasta muistellen (lisätty 6.4.2018)
 • Tarinat - Pertti Sarlund: Omena (lisätty 6.4.2018)
 • Tarinat - Lissu Kaivolehto: Taidelöytö (lisätty 26.1.2018)
 • Osoitteesta www.luovutettukarjala.fi löydät otsikosta pitäjä pitäjältä Pälkjärven kohdalta Karjala -lehden Pälkjärvi -liitteen vuodelta 1970 (12 sivua).